BEDRIJFSFOTOGRAFIE

Eventfotografie: een professionele reportage van je zakelijke event

Beleef je binnenkort een event als organisatie? Het kan heel waardevol zijn om deze gelegenheid vast te leggen met beeld.

meer weten?

portretfotograaf wilmar boer
Wilmar Boer
Bedrijfsfotograaf & Vormgever

Beleef je binnenkort een zakelijk event en ben je betrokken bij de organisatie? Maak het evenement onvergetelijk door deze gelegenheid vast te leggen met professionele evenementenfotografie. Leuk voor je bezoekers en vooral waardevol voor jouw marketing materiaal. Nog niet overtuigd? Hier lees je verder waarom eventfotografie iets voor jouw evenement kan zijn.

benieuwd naar tarieven?

inhoudsopgave

Portretfotografie voorbeelden

Gelukt!

Het document is beschikbaar via onderstaande button.
download pdf
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Een onvergetelijk evenement met zakelijke event fotografie

Wat is evenementenfotografie?

Eerst verdiepen we ons kort in wat event fotografie is. Want wat houdt het precies in? Evenementenfotografie is een professionele fotoreportage van een event. Dat klinkt als een open deur. De uitwerking van event fotografie kan echter verschillen. De uitwerking van de evenementen fotografie hangt namelijk af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan: het soort evenement, op wat voor locatie het evenement plaatsvindt, de grootte van het event, de stijl van de event fotograaf en bovendien de wens van de opdrachtgever. Belangrijk in eventfotografie is dat de sfeer en het gevoel van van het event worden vastgelegd en zichtbaar worden in de fotoreportage.

Evenement fotografie met sfeer

Of het nu om een bedrijfscongres, een bedrijfsfeest of een beurs gaat, bij elk event legt de event fotograaf de belangrijkste momenten vast. De event fotograaf maakt een uitgebreide reportage met daarbij foto’s van de locatieoverview en detailfoto’s. De fotogenieke momenten die zich in het publiek afspelen, zijn net zo belangrijk: de glazen die geheven worden, de aankomst in de gang of de voorbereiding van het eten. Het doel van de evenement fotograaf is om de sfeer die heerst op het event in de evenementenfotografie te vangen.

De voordelen van eventfotografie

Jouw event onvergetelijk maken? Een mooi programma, leuk gezelschap en goede catering zorgen voor een succesvol event. En daar hoort eventfotografie ook bij. Door middel van eventfotografie zorg je voor een blijvende herinnering. Dat is leuk en nuttig. Want eventfotografie is uitstekend in te zetten als marketing materiaal voor jouw organisatie. Tip: door de foto’s met bezoekers van je event te delen kun je engagement creëren als zij op hun beurt de foto’s delen met hun netwerk.

 • Een onvergetelijk evenement
 • Een blijvende herinnering
 • Engagement door bezoekers
 • Promotiemateriaal

Waar houd je rekening mee bij event fotografie?

Briefing voor de evenementen fotograaf

Wanneer je het event gaat vastleggen met fotografie is het goed om je verwachtingen van de reportage met de eventfotograaf te bespreken. Dit is belangrijk  voor de gewenste uitkomst van de fotoreportage. Daarnaast kan de event fotograaf creatief meedenken over uitkomst en inzet van de eventreportage. Want wat is het doel van de foto’s? Waar worden de foto’s voor ingezet? Wie moeten er op de foto’s komen? Met een fotografie briefing zorg je ervoor dat de verwachtingen op een lijn zitten.

Event fotografie op maat

Wat is er nodig voor de beste foto’s? Als evenementen fotograaf verdiepen we ons vooraf jouw evenement. Wat gaat er gebeuren en hoe kun je hierop inspelen? Door op tijd te arriveren kunnen we de locatie van het event verkennen en vooraf nadenken over perspectieven en de goede lichtinval. Door het gebruiken van verschillende lenzen en verschillende perspectieven krijgt de evenementreportage diverse en creatieve beelden. Speciale wensen? We vinden het belangrijk om flexibel te zijn en denken graag mee in de uitvoering.

Waarvoor gebruik je eventfotografie?

Het evenement is afgelopen en iedereen kijkt terug op een tof event. Hoe zet je de eventfotografie op de juiste manier in? Laat het vooral niet op de plank liggen. De reportage kan bijvoorbeeld een goede aanvulling zijn van je marketing materiaal op je website. Voorbeelden van andere manieren om de eventfotografie in te zetten:

 • Aanvulling op je zakelijke bedrijfsfotografie
 • Content voor social media
 • Materiaal voor persfoto’s
 • Sfeerbeelden voor de website
 • Sfeerbeelden voor de vacaturewebsite
 • Foto’s voor de bezoekers en engagement
 • Marketingmateriaal om andere zakelijke events aan te kondigen

Eventfotografie prijzen berekenen

Wil je de prijs berekenen voor evenementen fotografie op jouw event? Het tarief voor zakelijke eventfotografie ligt tussen de de 950 & 1700 euro. Dat is inclusief reiskosten, voorbereidingstijd en nabewerking van de foto’s. Ontvang je liever een prijsberekening op maat? Neem dan contact met ons op.

< terug naar bedrijfsfotografie

Wilmar Boer

Een technische uitdaging om een creatief doel te bereiken. Daar doe je Wilmar een plezier mee.

Meer over WilmarMaak afspraak
.