BEDRIJFSFOTOGRAFIE

Eventfotografie: een professionele reportage van je zakelijke event

Beleef je binnenkort een event als organisatie? Het kan heel waardevol zijn om deze gelegenheid vast te leggen met beeld.

meer weten?

portretfotograaf wilmar boer
Wilmar Boer
Bedrijfsfotograaf & Vormgever

Beleef je binnenkort een zakelijk event en ben je betrokken bij de organisatie? Maak het evenement onvergetelijk door deze gelegenheid vast te leggen met professionele evenementenfotografie. Leuk voor je bezoekers en vooral waardevol voor jouw marketing materiaal. Nog niet overtuigd? Hier lees je verder waarom eventfotografie iets voor jouw evenement kan zijn.

benieuwd naar tarieven?

inhoudsopgave

Portretfotografie voorbeelden

Event fotografie

Een onvergetelijk evenement met zakelijke event fotografie

Wat is evenementenfotografie?

Eerst verdiepen we ons kort in wat event fotografie is. Want wat houdt het precies in? Evenementenfotografie is een professionele fotoreportage van een event. Dat klinkt als een open deur. De uitwerking van event fotografie kan echter verschillen. De uitwerking van de evenementen fotografie hangt namelijk af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan: het soort evenement, op wat voor locatie het evenement plaatsvindt, de grootte van het event, de stijl van de event fotograaf en bovendien de wens van de opdrachtgever. Belangrijk in eventfotografie is dat de sfeer en het gevoel van van het event worden vastgelegd en zichtbaar worden in de fotoreportage.

Evenement fotografie met sfeer

Of het nu om een bedrijfscongres, een bedrijfsfeest of een beurs gaat, bij elk event legt de event fotograaf de belangrijkste momenten vast. De event fotograaf maakt een uitgebreide reportage met daarbij foto’s van de locatieoverview en detailfoto’s. De fotogenieke momenten die zich in het publiek afspelen, zijn net zo belangrijk: de glazen die geheven worden, de aankomst in de gang of de voorbereiding van het eten. Het doel van de evenement fotograaf is om de sfeer die heerst op het event in de evenementenfotografie te vangen.

De voordelen van eventfotografie

Jouw event onvergetelijk maken? Een mooi programma, leuk gezelschap en goede catering zorgen voor een succesvol event. En daar hoort eventfotografie ook bij. Door middel van eventfotografie zorg je voor een blijvende herinnering. Dat is leuk en nuttig. Want eventfotografie is uitstekend in te zetten als marketing materiaal voor jouw organisatie. Tip: door de foto’s met bezoekers van je event te delen kun je engagement creëren als zij op hun beurt de foto’s delen met hun netwerk.

 • Een onvergetelijk evenement
 • Een blijvende herinnering
 • Engagement door bezoekers
 • Promotiemateriaal

Waar houd je rekening mee bij event fotografie?

Briefing voor de evenementen fotograaf

Wanneer je het event gaat vastleggen met fotografie is het goed om je verwachtingen van de reportage met de eventfotograaf te bespreken. Dit is belangrijk  voor de gewenste uitkomst van de fotoreportage. Daarnaast kan de event fotograaf creatief meedenken over uitkomst en inzet van de eventreportage. Want wat is het doel van de foto’s? Waar worden de foto’s voor ingezet? Wie moeten er op de foto’s komen? Met een fotografie briefing zorg je ervoor dat de verwachtingen op een lijn zitten.

Event fotografie op maat

Wat is er nodig voor de beste foto’s? Als evenementen fotograaf verdiepen we ons vooraf jouw evenement. Wat gaat er gebeuren en hoe kun je hierop inspelen? Door op tijd te arriveren kunnen we de locatie van het event verkennen en vooraf nadenken over perspectieven en de goede lichtinval. Door het gebruiken van verschillende lenzen en verschillende perspectieven krijgt de evenementreportage diverse en creatieve beelden. Speciale wensen? We vinden het belangrijk om flexibel te zijn en denken graag mee in de uitvoering.

Waarvoor gebruik je eventfotografie?

Het evenement is afgelopen en iedereen kijkt terug op een tof event. Hoe zet je de eventfotografie op de juiste manier in? Laat het vooral niet op de plank liggen. De reportage kan bijvoorbeeld een goede aanvulling zijn van je marketing materiaal op je website. Voorbeelden van andere manieren om de eventfotografie in te zetten:

 • Aanvulling op je zakelijke bedrijfsfotografie
 • Content voor social media
 • Materiaal voor persfoto’s
 • Sfeerbeelden voor de website
 • Sfeerbeelden voor de vacaturewebsite
 • Foto’s voor de bezoekers en engagement
 • Marketingmateriaal om andere zakelijke events aan te kondigen

Eventfotografie prijzen berekenen

Wil je de prijs berekenen voor evenementen fotografie op jouw event? Het tarief voor zakelijke eventfotografie ligt tussen de de 950 & 1700 euro. Dat is inclusief reiskosten, voorbereidingstijd en nabewerking van de foto’s. Ontvang je liever een prijsberekening op maat? Neem dan contact met ons op.

< terug naar bedrijfsfotografie

veelgestelde vragen

Hoe maak je een goede profielfoto?

Een profielfoto laten maken. Wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Wat maakt nou een goed portret? Consistentie in portretfoto's van al je collega's is belangrijk. Denk daarbij aan een vaste achtergrond, kleurbalans, compositie en natuurlijk een vaste belichting. Doordat de foto's vergelijkbaar met elkaar zijn, zorgen de foto's voor herkenning. Houd hiermee ook rekening met nieuwe medewerkers. Is het de bedoeling dat zij ook op dezelfde manier op de foto kunnen als zij er later bijkomen? Bij het fotograferen houden wij rekening met de rule-of-third, de ooglijn, schaduwwerking in de ogen en natuurlijk geen onnatuurlijke glans op de huid.

Welke achtergrond bij een zakelijk portret?

Welke achtergrond is het best? Dat hangt er vanaf wat voor werk je doet en hoe je huisstijl uitgewerkt is. Buiten, in de studio, of aan het werk op kantoor. Belangrijk is dat de achtergrond niet teveel afleidt. De aandacht moet natuurlijk uitgaan naar het onderwerp: jijzelf of je collega. Met een effen achtergrond is de persoon later bij de nabewerking goed vrijstaand te maken. Je kunt dan nog veel kanten op met bijvoorbeeld een zwarte achtergrond, een witte achtergrond of een transparant portretfoto. Dat kan handig zijn voor het gebruik van de foto op bijvoorbeeld je website of flyers.

Kledingtips: wat draag je op je zakelijke portretfoto?

Er zijn geen regels over wat je wel en niet kunt dragen. Wel hebben we enkele tips. Het belangrijkste is, dat je je comfortabel voelt in wat je draagt. Zakelijke kleding kan formeel of informeel zijn, afhankelijk van de organisatie en het beeld wat je vast wilt leggen. Felle kleuren en drukke prints zouden kunnen afleiden. Of juist het karakter van je organisatie onderstrepen. In het algemeen kan je zeggen: drukke patronen & streepjes werken niet zo goed. Dan ontstaat voor je het weet het zogenaamde moiré-effect. Effen kleuren werken vaak wel goed voor zakelijke portretten, omdat de nadruk dan ligt op het gezicht.

Heb je ook zo'n hekel aan fotoshoots?

De meeste mensen gaan liever naar een tandarts dan naar een fotograaf. De vraag is natuurlijk: waar heb je de mooiste glimlach? Tijdens een fotoshoot is het vaak een kwestie van opwarmen door een paar foto's te laten schieten. De professionele fotograaf zal je aanwijzingen geven en zorgt ervoor dat jij je op je gemakt voelt. Dit moet natuurlijk aanvoelen. Want ongemakkelijkheid ga je zien. Hoe bereid je je voor op een zakelijke portretshoot? Een goede nachtrust en zonneschijn in de week voor jouw sessie kan geen kwaad. Zorg in ieder geval dat je op je gemak bent!

Hoe om te gaan met make-up of visagie?

Benieuwd of het inhuren van een make-up artiest een goed idee is? Vaak hangt dit samen met het doel van de foto's. Goede visagie heeft een behoorlijk grote impact. Geen glimmers, een natuurlijke uitstraling. Er niet te dik bovenop. Binnen onze fotostudio werken we samen met diverse professionals op het gebied van visagie. Ook een fotoshoot met visagie is dus mogelijk.

Zakelijke foto's gebruiken - waar inzetten?

Wanneer je de zakelijke portretten van je medewerkers ontvangen hebt, ga je ze natuurlijk zo veel mogelijk gebruiken. De beste tips voor portretfotografie? Laat al je collega's bijvoorbeeld hun LinkedIn profielfoto aanpassen of laat een nieuwe e-mailhandtekening maken voor iedereen. Van visitekaartjes tot papieren flyers: de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat jezelf zien met een overtuigend zakelijk portret.

Wilmar Boer

Een technische uitdaging om een creatief doel te bereiken. Daar doe je Wilmar een plezier mee.

Meer over Wilmarvraag offerte aan
.