Dienst

timelapse laten maken - creatief spelen met tijd

Timelapses zijn onze specialiteit. Spelen met tijd en snelheid. Een timelapse geeft een creatief en dynamisch resultaat. De werkelijkheid, maar dan anders.

meer weten ?

Martijn Godeke
filmmaker

wat is timelapse?

Een timelapse is een video samengesteld uit een reeks foto's. Elk 'frame' van de video is eigenlijk een losse foto. Timelapsen is een fotografietechniek die wij graag gebruiken in onze films. Een timelapse geeft de kijker een andere kijk op de werkelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan het overtrekken van wolken, een ondergaande zon of een sterrenhemel die in rap tempo voorbij trekt. Timelapsen kan alleen met een gezonde dosis geduld en doorzettingsvermogen. Maar het resultaat is altijd indrukwekkend: daar doen we het voor.

timelapse maken van een productieproces

Timelapse is ook erg geschikt voor het verfilmen van productieprocessen. Door een film te maken van een serie foto's, ontstaat een versnelde versie van een langzaam proces. Zo krijgt de kijker van je film een beter beeld van het totale productieproces. Voor veel productiebedrijven is dit een mooie manier om processen in beeld te brengen.

timelapse als hoge kwaliteit film

De kwaliteit van foto's is hoger dan die van filmbeelden. Daarom zetten wij timelapse ook in om hoge kwaliteit filmbeelden te maken, waarin een groot dynamisch bereik belangrijk is, zoals in deze film van een chalet in Oostenrijk. Zowel het interieur als de omgeving zijn belangrijke kenmerken van dit chalet, daarom kozen we ervoor om vrijwel de hele film in timelapse te maken.

extreme timelapses

Soms worden we voor echte uitdagingen gesteld, zoals deze timelapse van de plaatsing van zonnepanelen op een stal in Friesland. Onze camera's moesten hiervoor meerdere dagen in weer en wind blijven staan. Moeilijk, maar niet onmogelijk. En het eindresultaat was de moeite meer dan waard.

timelapse video - showcase

Hoe je timelapse ook inzet, het resultaat is vrijwel altijd verrassend. De toepassingen zijn eindeloos en voor veel filmprojecten is timelapse een waardevolle toevoeging. Het is één van onze favoriete technieken en we blijven altijd zoeken naar nieuwe manieren om indrukwekkende timelapses te maken.

timelapse bouwproject - weken voortgang in seconden

Het bouwen van een pand duurt vaak maanden. Timelapse is bij uitstek geschikt om het proces te versnellen. Veel aannemers zetten dan ook timelapse in om bewoners betrokken te houden met periodieke updates over de voortgang. Op deze manier kan je goed beeld brengen wat essentiële onderdelen zijn van het bouwproces. Door het kiezen van de juiste interval tussen de foto's, ontstaat er een professionele weergave van het bouwproces.

Wil je 'gewoon een cameraatje' in een hoekje op de bouwplaats? Helaas, dan zit je hier niet goed. Wil je een bouwproces hoogwaardig vastleggen in timelapse, zodat je imponeert met een professionele film? Goed nieuws: dan ben je op de juiste plek!

timelapse maken - in vier stappen imponerend resultaat

Hoe gaat het produceren van een timelapse in z'n werk?

1. Inventarisatie

We starten met het inventariseren van je wensen. Hoeveel beelden moeten er geschoten worden? Wat zijn essentiële onderdelen van het proces etc. We adviseren graag om je een goed beeld te geven bij wat je kunt verwachten qua eindresultaat. Zo is er een groot verschil tussen een vaste onbemande timelapse-opstelling en een aantal periodieke opnames door een cameraman op locatie. Tijdens de inventarisatie adviseren we welke vorm het beste past bij jullie productieproces.

2. installatie

Als er een vaste timelapse-opstelling gedurende meerdere maanden geplaatst wordt, dan moet dit goed gebeuren. Verzakt de installatie of schiet de installatie per ongeluk van zijn plek, dan krijg je schokkende overgangen in de timelapse. De installatie moet ook weersbestendig zijn (denk bijv. aan het prepareren van de camera-lenzen, zodat regendruppels of vuil niet achterblijven).

3. opnames

De timelapse-opnames op locatie monitoren wij op afstand. Ook is het mogelijk om de timelapsebeelden te combineren met normale film. Denk bijv. aan een periodiek bouwjournaal over de voortgang van het bouwproces.

4. montage

Helemaal aan het eind is het dan zover. Eindelijk komt het in zijn geheel tot leven: de timelapsebeelden worden gemonteerd tot een eindproduct. Het is mogelijk meerdere films te exporteren die breed ingezet kunnen worden op bijv. jullie websites, social media etc. Wist je dat hier ook nog een goed verhaal van Google achter zit? Lees hier meer over het 3H-model

wat anderen ook lazen

bezoek video-marketinglunch

lees meer

op zoek naar inspiratie?

bekijk klantcases

een afspraak maken?

met wie je te maken krijgt?

over ons team

Wij werken samen met en voor

Martijn Godeke

Precisie. Perfectie. Kwaliteit. Maar hij vergeet niet om ook te blijven genieten.

Meer over Martijnvraag offerte aan
.