studio

Een heldere uitlegvideo laten maken in de Pitch Studio

meer weten ?

Martijn Godeke
Martijn Godeke
filmmaker

Wat zou er gebeuren als IKEA geen handleidingen meer zou gaan leveren? Of als je aan de slag zou moeten gaan met een LEGO bouwwerk zonder instructieboekje? Hoeveel mensen zouden verdwalen als Google Maps geen routebegeleiding meer zou geven?

Uitlegvideo's voor marketingsucces

IKEA stopt natuurlijk niet met haar handleidingen, maar gek genoeg leveren heel veel bedrijven summiere gebruikershandleidingen bij de diensten die ze leveren. Terwijl uitleggen en adviseren wel de kern is van wat ze de hele dag doen. En als er toch iets geschreven wordt aan uitleg dan is dat vaak in de vorm van een handgeschreven, ambachtelijke mail. Elke dag worden dat soort mails gestuurd door meerdere mensen uit de organisatie. En met een beetje geluk wordt deze nog gelezen ook. Traditioneel vertrouw je misschien op geschreven rapporten, presentaties, en face-to-face gesprekken. Hoewel deze methoden hun waarde hebben, hebben ze ook beperkingen: 

 1. Beperkte tijd: Klanten en prospects hebben vaak beperkte tijd om lange rapporten te lezen of uitgebreide presentaties bij te wonen. 
 2. Complex: Sommige informatie kan moeilijk te begrijpen zijn wanneer ze alleen in tekst of mondeling worden uitgelegd.
 3. Weinig betrokkenheid: Het vasthouden van de aandacht van jouw doelgroep kan een uitdaging zijn.

Het gevolg: klanten komen geregeld terug met dezelfde vragen. En dan rinkelt de telefoon. Of ben je weer eenzelfde mailtje aan het beantwoorden. Zoom je wel eens uit om te bekijken welke vragen je veel beantwoordt? Zie je een trend?

"Gek genoeg leveren heel veel bedrijven summiere gebruikershandleidingen bij de diensten die ze leveren"

Een krachtigere manier om kennis te delen

Wat als er een krachtigere manier is om kennis te delen? Wat als je jezelf en je kennis op een boeiende en effectieve manier kunt presenteren? Hoe breng je 'uitleggen' als adviesbureau nou naar het volgende level? Het antwoord: uitlegvideo’s. In dit artikel leggen we uit waarom uitlegvideo's een waardevol instrument zijn voor marketeers en adviseurs. En hoe uitlegvideo’s kunnen leiden tot betere resultaten.

Waarom een uitlegvideo maken?

Uitlegvideo's zijn korte, visueel aantrekkelijke video's die informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier overbrengen. Waarom een uitleg video maken: 

 1. Visuele Impact: Uitlegvideo's combineren bewegende beelden met gesproken tekst. Dit creëert een krachtige visuele impact die ervoor zorgt dat de boodschap blijft hangen. Daarnaast bieden uitlegvideo's de kans om de merkidentiteit van jouw organisatie te versterken. De stijl en toon van de video kunnen worden afgestemd op de merkwaarden en de doelgroep.
 2. Duidelijke communicatie: Door gebruik van beeld en geluid trekken uitlegvideo's aandacht van de kijkers en houden ze die vast. Uitlegvideo's stellen je in staat om complexe informatie op een heldere en beknopte manier uit te leggen. 
 3. Toegankelijk: Uitlegvideo's kunnen altijd en overal worden bekeken. Jouw klanten kunnen deze bekijken in hun eigen tijd en op het apparaat van keuze, wat de drempel verlaagt.
 4. Efficiënt: Maak eenmalig een reeks met video’s die je hergebruikt voor meerdere klanten, wel zo efficiënt!

Enkele voorbeeldsettings

De Pitch Studio is erg flexibel. Er zijn nogal wat opstellingen mogelijk. Onderstaand enkele voorbeeldscenes die we in de studio op kunnen bouwen.

scene schermdemo

Twee cameraregie

Laptopscherm delen

Lichte achtergrond

vraag offerte aan

scene op de bank

Drie cameraregie

Met gestylde inrichting

Grijze achtergrond

vraag offerte aan

scene op de stoel

Drie cameraregie

Met gestylde inrichting

Donkere achtergrond

vraag offerte aan

scene op wit

Drie cameraregie

Gestylde attributen

Achtergrond in wit of kleur

vraag offerte aan

scene aan tafel

Drie cameraregie

Met gestylde inrichting

Donkere achtergrond

vraag offerte aan

scene talkshow

Vijf cameraregie

Live interactie met publiek

Studio in huisstijlkleuren

vraag offerte aan

Wat is de pitch studio?

De Pitch Studio is een professionele videostudio in Amersfoort. Hier zijn we helemaal ingericht op het slim opnemen van uitlegvideo's voor trainers, marketeers & adviseurs. Compleet uitgerust met alles wat je nodig hebt. De juiste belichting, meerdere camerastandpunten, goede akoestiek en natuurlijk een autocue, zodat je je verhaal gemakkelijk in kunt spreken. Uiteraard verwerken wij uiteindelijk jouw opnames in een professionele eindmontage in jullie eigen huisstijlformat.

01

Een slim videoformat in huisstijl

We produceren voor jullie een professioneel videoformat in jullie huisstijl. We voegen in het format elementen toe zoals titelbalken, logo, huisstijlkleuren, en geanimeerde overgangen. Zo creëren we een herkenbaar format.

02

Online scripts voorbereiden

In een online portal bereiden we met elkaar de scripts voor. Tijdens het schrijven coachen we je met praktische tips en adviezen. Dit doen we samen met een klein netwerk van professionele Pitch Trainers.

03

tijd reserveren in de studio

Je boekt jouw afspraak online bij ons in de studio.

04

Je video opnemen met autocue

Zodra je binnenloopt, zijn we klaar om te draaien. Geen opbouwtijd dus, maar direct aan de slag. Als je wilt, spreek je je scripts in via de autocue. Op één ochtend spreek je zo een hele serie video's in. Hoeveel video’s red jij in een ochtend? 8? 12? 24?

05

Verspreiden maar

Na de opnames leveren we je video's op gemonteerd in het videoformat. Helemaal in je eigen huisstijl. Na het ontvangen van de video's kan het verspreiden beginnen. Onze tip? Druppeltjesgewijs.
Uitlegvideo laten maken

Concrete tips voor je eigen uitlegfilm

Een lijst met tips voor het maken van je eigen uitlegvideo:

 1. Houd het kort en bondig: Kortere video's zijn over het algemeen boeiender. Mensen hebben online een korte aandachtsspanne en willen snel relevante informatie ontvangen. Een video van minder dan 2 minuten is ideaal om de aandacht vast te houden.
 2. Wees informeel: Een informele toon maakt de video persoonlijk en toegankelijk. Dit doe je door natuurlijk te spreken en te vermijden om te klinken als een robot of een presentator van het nieuws. Spreek met enthousiasme: enthousiasme zet je boodschap kracht bij.
 3. Vertel een verhaal: Mensen houden van verhalen. Gebruik storytelling-technieken om je boodschap te structureren. Begin met een pakkende introductie, bouw de spanning op en eindig met een sterke conclusie.
 4. Gebruik visuele hulpmiddelen: Voeg uitleganimaties toe. Afbeeldingen, grafieken, animaties en videofragmenten kunnen je verhaal ondersteunen en visueel aantrekkelijker maken.
 5. Maak oogcontact met de camera: Als je direct in de camera kijkt, creëer je een gevoel van verbinding. Dit versterkt het persoonlijke karakter van je video.
 6. Oefen je presentatie: Oefening baart kunst. Neem de tijd om je script te oefenen. Dit vergroot je zelfvertrouwen en zorgt voor een vloeiende video.
 7. Duidelijke call-to-action: Sluit je video af met een heldere oproep tot actie. Wat wil je dat de kijkers doen nadat ze de video hebben bekeken? Moedig hen aan om actie te ondernemen.

Waarover gaat jouw uitlegvideo?

Wat leuke voorbeelden waarvoor uitlegvideo's nuttig kunnen zijn:

 1. Productdemonstraties: Gebruik uitlegvideo's om je product of dienst te demonstreren en hun functies en voordelen uit te leggen. Denk bijvoorbeeld aan het uitleggen van een montage of een uitleg over het innemen van medicatie.
 2. Klantenservice en support: Beantwoord veelgestelde vragen of geef een oplossing op een vaker voorkomend probleem.
 3. Training en onboarding: Gebruik uitlegvideo's voor het onboarden van nieuwe collega’s. Geef hierin bijvoorbeeld uitleg over processen, cultuur en beleid.
 4. Interne communicatie: Komen belangrijke interne berichten vaker voor? Gebruik een video-update voor bedrijfsupdates, wijzigingen in het beleid en best practices.
 5. Marketing: Video's zijn een krachtig middel voor het promoten van producten, het aantrekken van nieuwe klanten en het vergroten van merkbekendheid.

Uitleg video laten maken?

De Pitch Studio van Beeldvoerders is een professionele videostudio in Amersfoort. Deze is volledig ingericht op het slim opnemen van uitlegvideo's voor trainers, marketeers & adviseurs. Uiteraard is daarbij alles aanwezig wat jij nodig hebt. Denk aan de juiste belichting, meerdere camerastandpunten, goede akoestiek en een autocue. Een autocue is een afleesmonitor voor jouw tekst, om je nog comfortabeler te laten voelen en je verhaal soepel te kunnen vertellen. De opnames verwerken we in een professionele eindmontage in jullie eigen huisstijl.

Wij werken aan heldere video's met:

Een e-mail met een beetje geluk

tarieven

tussen de € 345,- en de € 975,- per video
Waar moet je nou aan denken voor het opnemen van professionele video's in de Pitch Studio? In de studio nemen we losse video's op, maar ook produceren we uitlegvideo's in serie. Onze tarieven liggen dus tussen de € 345,- en de € 975, per video. Vraag gerust een offerte op. Daarin hebben we onze tarieven helder uitgewerkt.
vraag offerte aan

Martijn Godeke

Precisie. Perfectie. Kwaliteit. Maar hij vergeet niet om ook te blijven genieten.

Meer over Martijnvraag offerte aan
filmmaker
.