THEMA

Zakelijke foto’s met karakter door bedrijfsfotograaf

Een goede foto is meer dan gewoon een plaatje. Met goede fotografie vertellen wij verhalen. Jouw verhaal. Jullie verhaal.

meer weten ?

Wilmar Boer
Wilmar Boer
Bedrijfsfotograaf & Vormgever

Waarom bedrijfsfotografie?

Wat is het allermooiste wat je in beeld kan brengen van jullie organisatie? Wat is het meest aantrekkelijke van jullie bedrijf? De receptie? Het gebouw? De producten? De vergadertafel? Nee, natuurlijk niet: de mensen.

Mensen zijn bron van creativiteit, doorzettingsvermogen, geloofwaardigheid, vindingrijkheid, betrouwbaarheid en teamplay. Best mooi eigenlijk om het karakter van je organisatie in beeld te brengen. Daarom is het opvallend dat veel organisaties zichzelf niet laten zien. Websites vol met producten en stockfoto's. Maar waar zijn de mensen? Wat is er nou mooier dan karaktervolle organisaties die zichzelf durven te zijn? Zichzelf durven laten zien.

Wat is er nou mooier dan karaktervolle bedrijven die zichzelf durven te zijn? Zichzelf durven laten zien.
Tekst gaat verder onder de foto
iWelcome Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfoto’s laten maken - het complete stappenplan

Investeren in jezelf door te investeren in bedrijfsfotografie. Hoe kom je tot bloei met fotografie? Door te werken aan een organisatie om trots op te zijn. En met goede bedrijfsfotografie spat dat er vanaf. Je kunt het gewoon zien.

Wat komt er allemaal kijken bij het laten maken van bedrijfsfoto’s? Gebruik ons complete stappenplan om aan de slag te gaan met foto’s voor je bedrijf. In het stappenplan vind je alles wat je nodig hebt om het maximale uit je zakelijke foto’s te halen. Het resultaat? Een goed gevulde beeldbank vol met foto’s die het mooiste van je organisatie in beeld brengen. Incl. sfeerbeelden waar je wat aan hebt.

01

wat is jullie merkkarakter?

Eerst even een stapje terug

Wat merkt een klant onbewust bij 'de eerste indruk'? Het karakter van jouw merk, bepaalt hoe jouw doelgroep jouw organisatie ervaart. Het geeft je handvaten om een consistente boodschap te communiceren. Met fotografie vertellen we verhalen. Verhalen over waar jij voor staat. Een merkkarakter zorgt ervoor dat je kiest voor een consistente beeldtaal.

lees meer
02

Briefing fotograaf

Duidelijkheid geeft creatieve ruimte (incl. downloads)

Fotoshoot gepland? Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat begint met een fotografiebriefing. Wat is het doel van de fotografie? In welke context wordt deze ingezet? Welke stijl en sfeer moeten de beelden ademen? Een briefing voor de fotograaf is een document met alle informatie over de fotoshoot. Zo krijgt creativiteit de ruimte. En krijg je uiteindelijk foto's opgeleverd die goed aansluiten bij je verwachtingen.

lees meerComing soon
03

Foto ideeën verzamelen

Waar doe je inspiratie op voor goede fotografie?

Waar doe je inspiratie op voor goede bedrijfsfotografie? Voorbeelden helpen vaak om je gedachten te ordenen, de creativiteit te prikkelen. Hoe ver gaan jullie in het verbeelden van jullie werksfeer? Bundel je ideeën in een moodboard, betrek je collega's bij de plannen en kom samen tot compleet plan voor de fotografie van jullie bedrijf.

lees meerComing soon
04

Fotolocatie kiezen

Het vinden van een fotogenieke plek

Wat is de perfecte locatie voor de fotoshoot? Natuurlijk: in eerste instantie jullie eigen locatie. Ga je een stap verder en wil je met nog meer impact communiceren? Vraag je dan af waar jullie verhaal het beste tot zijn recht komt? Er zijn vele fotogenieke plekken in Nederland. Industrieel, bij een klant op locatie, midden in de natuur.

lees meerComing soon
05

Je collega’s voorbereiden

Waar moet ik zijn? wat moet ik aan?

De dag van de shoot komt eraan. Met in de hoofdrol: je collega's. Het kan veel geregel zijn om de juiste mensen op het juiste tijdstip op de juiste locatie te krijgen. Stem op tijd met elkaar af wat de bedoeling is voor de dag van de fotoshoot. Communiceer de locatie en eventuele style-instructies als het om kleding gaat. Als je een dag hebt met een volle planning is het fijn als iedereen weet waar hij aantoe is.

lees meerComing soon
06

Zakelijke fotoshoot bij jullie op locatie?

De dag zelf

De grote dag is aangebroken. Dé dag van de fotoshoot. Wat staat je allemaal te wachten? We gaan voor een flitsend resultaat. Belangrijk is dat iedereen goed op de hoogte is van wat er moet gebeuren. Is het ook duidelijk wie er aanspreekpunt is voor onverwacht zieke collega's, planning & catering?

lees meerComing soon
iWelcome Bedrijfsfotografie

Je bedrijfsfoto's zijn geschoten, wat nu?

07

Foto's selecteren

Altijd een beetje gezonde kiespijn

Na de fotoshoot gaat de fotograaf aan de slag met de selectie en nabewerking van de foto's. Dit gebeurt op basis van de wensen en afspraken die vooraf zijn besproken. De fotograaf maakt een selectie van de beste foto's. Het aantal is afhankelijk van de aantallen die zijn doorgegeven en de verschillende settings die er in de shoot zijn geweest.

lees meerComing soon
08

Opleveren van de fotografie

Slim werken met een beeldbank

Misschien herken je het wel. Je bent op zoek naar die éne foto van de fotoshoot, want die past er zo goed bij. Maar waar staat die nou ook al weer opgeslagen? Stond 'ie nou op de G-schijf? Misschien in de mail? Dat kan toch makkelijker? Met een slimme beeldbank kun jij foto's makkelijk terugvinden.

lees meerComing soon
09

Foto's verkleinen voor website

Hoe optimaliseer je foto's voor online?

Je foto's optimaliseren voor je website: daar komt nog behoorlijk wat bij kijken. Een snelle website is essentieel voor gebruikers, maar ook voor je vindbaarheid in Google. Niemand wil wachten op het laden van grote foto's. En Google heeft al helemaal geen geduld meer. Het draait om performance. Alles wat je moet weten over optimaliseren en verkleinen van je foto's vind je hier.

lees meerComing soon
10

Fotografie tips: het maximale uit je bedrijfsfoto's halen

5 kansen die de meeste organisaties laten liggen

De foto's zijn opgeleverd. De factuur is gestuurd. Het project is afgerond. Toch? Nee, toch niet. Er zijn 5 kansen die de meeste organisaties laten liggen. Zonde eigenlijk, want je wilt toch het maximale uit je bedrijfsfoto's halen?

lees meerComing soon

Soorten bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie is een verzamelbegrip van alle fotografie voor jouw organisatie. Geen stockfoto's, maar échte en karaktervolle beelden van jullie organisatie geschoten door een professionele bedrijfsfotograaf. Mensen doen zaken met mensen en de eerste indruk doet ertoe. Laat je inspireren door de verschillende soorten fotografie en overtuig jullie relaties met fotografie.

Bedrijfsreportage

Professionele reportage fotografie van je bedrijf

Alle bedrijven hebben visuele content nodig om haar doelgroep aan te trekken. Dit kan zijn door middel van een bedrijfsreportage. Deze foto's zijn breed in te zetten en laten bijvoorbeeld zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Met een bedrijfsreportage laat je als organisatie zien wie de mensen zijn achter jouw product of service.

lees meerComing soon
Zakelijke portretfoto's

Een zakelijk portret: de eerste indruk doet er toe

De eerste indruk doet ertoe. Hoe zet je jezelf zakelijk neer? En heb je al een zakelijke portretfoto waar je trots op bent? Een professionele portretfoto is onderdeel van je bedrijfsfotografie. Het draagt bij aan branding: waar sta jij voor als mens? Wat straalt je zakelijke fotografie uit? Vriendelijkheid? Bekwaamdheid? Benaderbaarheid? Een zakelijk portret moet karakter hebben. Lekker jezelf zijn wat ons betreft. En hoe zit het met je collega's? Met goede fotografie kan je de menselijke kant van je bedrijf laten zien. Een aantrekkelijke eerste indruk op je website, in je e-mailhandtekening of op je visitekaartje. Ben je benieuwd wat het kost om al je collega's professioneel te laten fotograferen door een zakelijke portretfotograaf?

lees meerComing soon
LinkedIn profielfoto fotograaf

LinkedIn foto laten maken

Een LinkedIn profielfoto komt overeen met een zakelijke portretfoto. Een zakelijke portretfoto voor LinkedIn dus. Jouw collega's maken en representeren jouw organisatie. Een nette LinkedIn profielfoto van je medewerker helpt met het creëeren van herkenbaarheid van jouw organisatie.

lees meerComing soon
Fotoshoot met visagie

Fotoshoot met visagie

Visagie voor je fotoshoot is geen verplichting maar heeft in sommige gevallen wel een meerwaarde. De visagist weet de juiste accenten te leggen voor je collega's. Belangrijk is dat een collega zichzelf blijft. De visagie is dan de laatste touch-up voor een foto.

lees meerComing soon
Event fotografie

Eventfotografie: een professionele reportage van je zakelijke event

Beleef je binnenkort een zakelijk event en ben je betrokken bij de organisatie? Maak het evenement onvergetelijk door deze gelegenheid vast te leggen met professionele evenementenfotografie. Leuk voor je bezoekers en vooral waardevol voor jouw marketing materiaal. Nog niet overtuigd? Hier lees je verder waarom eventfotografie iets voor jouw evenement kan zijn.

lees meerComing soon
Originele teamfoto

Originele teamfoto voor je bedrijf. 5 tips!

Ook zo klaar met die statische "say cheese" momentopname van je team? Liever een groepsfoto met meer sfeer en dynamiek? Laat je dan inspireren door deze 5 tips voor een originele teamfoto.

lees meerComing soon

veelgestelde vragen aan een bedrijfsfotograaf

Wat is bedrijfsfotografie?

Bedrijfsfotografie is een verzamelbegrip van alle fotografie voor jouw organisatie. Geen stockfoto's, maar échte en karaktervolle beelden van jullie organisatie. Mensen doen zaken met mensen en de eerste indruk doet ertoe. Bedrijfsfotografie is breed in te zetten. Laat zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij jullie!

Wat kost bedrijfsfotografie? Welke tarieven hanteren jullie?

We sturen je graag onze tarievenlijst toe. En tegelijk: prijzen zijn afhankelijk van wensen. We sluiten graag goed aan bij wat jij vraagt, daarom geloven wij wel in dialoog. Zo ontstaat er een helder overzicht van kosten. Passend bij wat het voor jullie moet opleveren.

Hebben jullie ook een eigen fotostudio?

Zeker. En daar zijn we ook erg trots op. Onze fotostudio vind je in Amersfoort. Lekker bereikbaar en flexibel in te zetten voor veel verschillende fotoshoots.

In welke regio werken jullie?

Wij werken als fotografen door heel Nederland heen. Meestal bewegen we ons vanuit Amersfoort door het midden van het land, maar we hebben ook klanten in Noord-Holland, Groningen, Friesland, Limburg & Zeeland.

Wilmar Boer

Een technische uitdaging om een creatief doel te bereiken. Daar doe je Wilmar een plezier mee.

Meer over WilmarMaak afspraak
Bedrijfsfotograaf & Vormgever
.