BEDRIJFSFOTOGRAFIE

Originele teamfoto voor je bedrijf. 5 tips!

Op zoek naar ideeën voor een creatieve teamfoto? Laat je inspireren door deze 5 tips.

meer weten?

portretfotograaf wilmar boer
Wilmar Boer
Bedrijfsfotograaf & Vormgever

Ook zo klaar met die statische "say cheese" momentopname van je team? Liever een groepsfoto met meer sfeer en dynamiek? Laat je dan inspireren door deze 5 tips voor een originele teamfoto.

benieuwd naar tarieven?

inhoudsopgave

Portretfotografie voorbeelden

Gelukt!

Het document is beschikbaar via onderstaande button.
download pdf
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Originele teamfoto voor jullie bedrijf?

Je kent ze vast wel: teamfoto's waarbij iedereen met een verstarde glimlach in de camera staart. Niet heel inspirerend. Je wilt mensen juist meenemen in de sfeer en het teamgevoel binnen je bedrijf. Dat kan zo origineel als je zelf wilt. Belangrijk is dat de foto past bij jouw organisatie.

Laat je inspireren

Zakelijke portretfoto’s van je team geven een persoonlijk beeld van de mensen die er werken. Zo weet je meteen bij wie je voor welk thema terecht kunt. Wil je ook een beeld schetsen van de sfeer en samenhang binnen het team? De uitstraling die past bij jullie bedrijf of organisatie in beeld brengen? Kies dan voor een originele teamfoto. De mogelijkheden zijn eindeloos… Laat je inspireren door deze tips.

Tip #1 Kies een invalshoek die bij je past

Voor een originele teamfoto is het belangrijk goed te bekijken wat bij je bedrijf of organisatie past. Zit je in een serieuze branche en hecht je doelgroep daaraan? Dan is een foto in carnavalsoutfit waarschijnlijk niet de beste keuze. Kies voor een geloofwaardig beeld van je team in een passende omgeving.

Ontspannen teamfoto op kantoor
Serieuzere omgeving - ontspannen teamfoto

Tip #2 Ga op locatie voor een creatieve teamfoto

Is je werklocatie niet het meest inspirerend voor een originele teamfoto? De systeemplafonds weerspiegelen misschien niet direct de goede sfeer die binnen je team heerst. Kies er dan voor om op locatie te fotograferen. Waar doen jullie bijvoorbeeld een ommetje tijdens de lunch? Kijk eens met andere ogen naar de omgeving en ontdek de mogelijkheden.

Kijk ook eens verder dan je kantoorsetting

Tip #3 Houd je teamfoto up-to-date

Een teamfoto is een momentopname. Als er wisselingen zijn binnen het team, kan deze relatief snel niet meer actueel zijn. Je kan ervoor kiezen om regelmatig een nieuwe originele teamfoto te (laten) schieten. Wij kennen nog wel een goeie bedrijfsfotograaf ;-) Maar je kunt ook gaan voor een concept dat makkelijk aangepast kan worden. Bijvoorbeeld door nieuwe teamleden vrijstaand te fotograferen, zodat je ze makkelijk aan de groepsfoto kunt toevoegen. Of eruit halen bij vertrek.

Per persoon gefotografeerd kan het team eenvoudig geüpdatet worden

Tip #4 Beeld je bedrijfsmotto of merkverhaal uit

Bij Beeldvoerders werken we met de groeimetafoor. Online marketing lijkt op de groeifases van een boom. En beeldvoerders zouden geen beeldvoerders zijn, als we dit niet in beeld gebracht hadden. Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden, dus hoe lang je bedrijfsmotto of merkverhaal ook is, vat het eens samen in een beeld. In combinatie met je team kom je zo to een originele teamfoto die perfect bij je bedrijf of organisatie past.

Onze groeimetafoor in beeld gebracht, gecombineerd met het team

Tip #5 Kies een speciale gelegenheid voor je teamfoto

Om je creatieve teamfoto een extra originele lading mee te geven, kun je ook rekening houden met speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld een jubileumjaar van je bedrijf. Of een sfeervolle foto van het team voor de kerstkaart. Zo zijn er nog veel meer teamfoto ideeën te bedenken.

50-jarig jubileum is een mooie fotogelegenheid
Sfeervolle feestdagen wenst dit team

Ook een creatieve teamfoto maken? We denken graag met je mee.

< terug naar bedrijfsfotografie

Wilmar Boer

Een technische uitdaging om een creatief doel te bereiken. Daar doe je Wilmar een plezier mee.

Meer over WilmarMaak afspraak
.