BEDRIJFSFOTOGRAFIE

Een zakelijk portret: de eerste indruk doet er toe

Wat straalt je zakelijke fotografie uit? Vriendelijkheid? Bekwaamdheid? Benaderbaarheid? Een zakelijk portret moet karakter hebben. Lekker jezelf zijn!

meer weten?

portretfotograaf wilmar boer
Wilmar Boer
Bedrijfsfotograaf & Vormgever

De eerste indruk doet ertoe. Hoe zet je jezelf zakelijk neer? En heb je al een zakelijke portretfoto waar je trots op bent? Een professionele portretfoto is onderdeel van je bedrijfsfotografie. Het draagt bij aan branding: waar sta jij voor als mens? Wat straalt je zakelijke fotografie uit? Vriendelijkheid? Bekwaamdheid? Benaderbaarheid? Een zakelijk portret moet karakter hebben. Lekker jezelf zijn wat ons betreft. En hoe zit het met je collega's? Met goede fotografie kan je de menselijke kant van je bedrijf laten zien. Een aantrekkelijke eerste indruk op je website, in je e-mailhandtekening of op je visitekaartje. Ben je benieuwd wat het kost om al je collega's professioneel te laten fotograferen door een zakelijke portretfotograaf?

benieuwd naar tarieven?

inhoudsopgave

Portretfotografie voorbeelden

Zakelijke portretfoto's

Een zakelijk portret: op de foto als jezelf - niet als iemand anders 🙂

Professionele zakelijke portretten van al je collega's dragen bij aan de branding van je organisatie. Want achter een organisatie en service zitten altijd mensen die kernwaarden laten zien. Bouwen aan vertrouwen door goede bedrijfsfotografie.

Herkenning is één van de sleutels in het creëren van een zakelijke klik. Professionele portretfotografie laat je klanten zien met wie zij te maken krijgen. De kwaliteit van een zakelijk portret doet er dan toe. Een eerste oordeel over iemand is namelijk snel gemaakt. Al na 1/8e seconde ligt het oordeel klaar ... Het eerste contact begint vaak online, via een mail of met een LinkedIn connectieverzoek. Een goede zakelijke profielfoto is dus belangrijk voor een eerste indruk. Wil je een portretfoto laten maken van al je collega's?

Hoe ga je te werk en waar moet je rekening mee houden? Wij verzamelden hier de allerbeste zakelijke portretfoto tips.

Portret fotografie voorbereiden - de fotobriefing

Voorafgaand de fotoshoot is het belangrijk dat je weet waarvoor de foto's gebruikt worden, hoe vaak en hoe deze passen bij jouw organisatie. Zo weet de portretfotograaf wat de insteek is van de fotosessie. Aan de hand van een fotobriefing kun je aan de slag met de voorbereidingen. Door je ideeën met de fotograaf te bespreken kom je samen tot een mooi plan. De professionele portretfotograaf heeft ervaring en weet wat jouw organisatie nodig heeft voor passende foto's. In de briefing laat je de fotograaf onder andere weten hoeveel foto's er moeten worden geschoten, hoeveel collega's er op de foto moeten en in welk formaat deze moeten worden opgeleverd. Op basis van deze informatie kun je praktische besluiten nemen voor het portretten fotograferen. Voordat de fotodag begint, is het belangrijk dat er een planning gemaakt wordt voor alle personen. Dat kan je zelf doen door bijvoorbeeld een lijst te maken in Excel. Maar je kan ook gebruikmaken van de planningstool van Beeldvoerders.

De fotoshoot - in de studio of bij jullie op locatie?

Één van de belangrijkste vragen: waar vindt de fotoshoot plaats? Wil je bij ons in de fotostudio komen? Of hebben jullie liever een fotoshoot op locatie? Is het bijvoorbeeld handiger om reistijd te besparen door de fotograaf op locatie te laten komen? En wat is eigenlijk het verschil in kosten?

— Benieuwd naar de kosten? (calculator)

Vanuit onze zakelijke portretstudio in Amersfoort schieten we veel profielfoto's voor bedrijven. De portretfotografie studio staat permanent opgesteld en staat klaar voor het vastleggen van al je collega's. Wist je dat we zelfs een vast maandelijks inloopmoment kunnen inregelen? Ideaal voor nieuwe collega's die aanhaken. Meteen goed van start bij je nieuwe baas met een representatieve portretfoto.

Prijzen - bereken alle kosten voor een zakelijk portret

Het tarief van een zakelijke portret van al je collega's kan uiteenlopen. Natuurlijk is dit afhankelijk van het aantal medewerkers en wat je wensen zijn. Speciaal hiervoor ontwikkelden wij een calculator. Bereken zelf de prijs voor het vastleggen van al je collega's met een professionele portretfoto.

< terug naar bedrijfsfotografie

veelgestelde vragen

Hoe maak je een goede profielfoto?

Een profielfoto laten maken. Wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Wat maakt nou een goed portret? Consistentie in portretfoto's van al je collega's is belangrijk. Denk daarbij aan een vaste achtergrond, kleurbalans, compositie en natuurlijk een vaste belichting. Doordat de foto's vergelijkbaar met elkaar zijn, zorgen de foto's voor herkenning. Houd hiermee ook rekening met nieuwe medewerkers. Is het de bedoeling dat zij ook op dezelfde manier op de foto kunnen als zij er later bijkomen? Bij het fotograferen houden wij rekening met de rule-of-third, de ooglijn, schaduwwerking in de ogen en natuurlijk geen onnatuurlijke glans op de huid.

Welke achtergrond bij een zakelijk portret?

Welke achtergrond is het best? Dat hangt er vanaf wat voor werk je doet en hoe je huisstijl uitgewerkt is. Buiten, in de studio, of aan het werk op kantoor. Belangrijk is dat de achtergrond niet teveel afleidt. De aandacht moet natuurlijk uitgaan naar het onderwerp: jijzelf of je collega. Met een effen achtergrond is de persoon later bij de nabewerking goed vrijstaand te maken. Je kunt dan nog veel kanten op met bijvoorbeeld een zwarte achtergrond, een witte achtergrond of een transparant portretfoto. Dat kan handig zijn voor het gebruik van de foto op bijvoorbeeld je website of flyers.

Kledingtips: wat draag je op je zakelijke portretfoto?

Er zijn geen regels over wat je wel en niet kunt dragen. Wel hebben we enkele tips. Het belangrijkste is, dat je je comfortabel voelt in wat je draagt. Zakelijke kleding kan formeel of informeel zijn, afhankelijk van de organisatie en het beeld wat je vast wilt leggen. Felle kleuren en drukke prints zouden kunnen afleiden. Of juist het karakter van je organisatie onderstrepen. In het algemeen kan je zeggen: drukke patronen & streepjes werken niet zo goed. Dan ontstaat voor je het weet het zogenaamde moiré-effect. Effen kleuren werken vaak wel goed voor zakelijke portretten, omdat de nadruk dan ligt op het gezicht.

Heb je ook zo'n hekel aan fotoshoots?

De meeste mensen gaan liever naar een tandarts dan naar een fotograaf. De vraag is natuurlijk: waar heb je de mooiste glimlach? Tijdens een fotoshoot is het vaak een kwestie van opwarmen door een paar foto's te laten schieten. De professionele fotograaf zal je aanwijzingen geven en zorgt ervoor dat jij je op je gemakt voelt. Dit moet natuurlijk aanvoelen. Want ongemakkelijkheid ga je zien. Hoe bereid je je voor op een zakelijke portretshoot? Een goede nachtrust en zonneschijn in de week voor jouw sessie kan geen kwaad. Zorg in ieder geval dat je op je gemak bent!

Hoe om te gaan met make-up of visagie?

Benieuwd of het inhuren van een make-up artiest een goed idee is? Vaak hangt dit samen met het doel van de foto's. Goede visagie heeft een behoorlijk grote impact. Geen glimmers, een natuurlijke uitstraling. Er niet te dik bovenop. Binnen onze fotostudio werken we samen met diverse professionals op het gebied van visagie. Ook een fotoshoot met visagie is dus mogelijk.

Zakelijke foto's gebruiken - waar inzetten?

Wanneer je de zakelijke portretten van je medewerkers ontvangen hebt, ga je ze natuurlijk zo veel mogelijk gebruiken. De beste tips voor portretfotografie? Laat al je collega's bijvoorbeeld hun LinkedIn profielfoto aanpassen of laat een nieuwe e-mailhandtekening maken voor iedereen. Van visitekaartjes tot papieren flyers: de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat jezelf zien met een overtuigend zakelijk portret.

Wilmar Boer

Een technische uitdaging om een creatief doel te bereiken. Daar doe je Wilmar een plezier mee.

Meer over Wilmarvraag offerte aan
.