BEDRIJFSFOTOGRAFIE

Zakelijke fotoshoot bij jullie op locatie?

De grote dag is aangebroken. Dé dag van de fotoshoot. Wat staat je allemaal te wachten? We gaan voor een flitsend resultaat. Weet iedereen zijn rol?

meer weten?

portretfotograaf wilmar boer
Wilmar Boer
Bedrijfsfotograaf & Vormgever

De grote dag is aangebroken. Dé dag van de fotoshoot. Wat staat je allemaal te wachten? We gaan voor een flitsend resultaat. Belangrijk is dat iedereen goed op de hoogte is van wat er moet gebeuren. Is het ook duidelijk wie er aanspreekpunt is voor onverwacht zieke collega's, planning & catering?

benieuwd naar tarieven?

inhoudsopgave

Portretfotografie voorbeelden

Gelukt!

Het document is beschikbaar via onderstaande button.
download pdf
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Leuk! Je bent aan de slag met bedrijfsfotografie en hebt een fotoshoot op locatie bij je bedrijf gepland. Natuurlijk heb je daar zin in, maar wat mag je eigenlijk verwachten van de shootdag? Graag nemen we je mee in de dag zelf: de zakelijke fotoshoot bij jullie op locatie. Stap voor stap op weg naar een flitsend resultaat.

Goed voorbereid aan de slag

Als het goed is ben je voor de fotoshoot al druk bezig geweest met de voorbereidingen. Er is nagedacht over ideeën en iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht. De bedrijfsfotograaf is ook goed op de hoogte wat er die dag gebeurt door de fotografiebriefing die jij vooraf toestuurde. In deze briefing staat de opdracht van de de fotoshoot omschreven. Zo is iedereen op de hoogte van alle praktische zaken en het doel van de fotoshoot. Is de shoot buiten? Dan heb je vooraf nagedacht over een binnenlocatie als optie B als het weer slechter is dan verwacht. Door het managen van de verwachtingen zal het eindresultaat van de bedrijfsfotoshoot op locatie passen bij jouw wensen.

Zakelijke fotoshoot op locatie - aan de slag

De dag van de professionele fotoshoot is aangebroken. Zo ziet deze dag er globaal uit:

Aankomst

Bij aankomst  op de afgesproken locatie kom je vaak even bij elkaar met alle mensen die betrokken zijn die dag. Samen nemen we het plan van die dag door. Hoe ziet de planning er uit en zijn er nog dingen waar we rekening mee moeten houden? Soms zijn er nieuwe gezichten en wordt er even kennisgemaakt. Niet te lang natuurlijk want we willen lekker aan de slag. Als opdrachtgever weet jij samen met de bedrijfsfotograaf precies wat er moet gebeuren en kunnen jullie iedereen de juiste instructies geven. Samen met de fotograaf kijk je naar geschikte plekken voor de foto's. Zijn dit verschillende plekken? Of is er sprake van één achtergrond? De fotograaf weet je te vertellen welke plekken geschikt zijn voor je foto's en welke minder. Vaak hangt dat samen met de ruimte en het licht dat er is. Op basis van de ruimtes en plekken bepaalt de fotograaf wat hij nodig heeft om de plaatjes te maken.

Modellen in de styling

Het kan zijn dat je vandaag met modellen werkt voor de foto's. Dit zijn mensen die je al kent of mensen ingehuurd door een extern bureau. Het is niet altijd nodig maar afhankelijk van het doel van de foto's kun je overwegen om een stylist voor make-up, haar en kleding te laten komen. Deze helpt dan met het stylen van je modellen, zodat zij helemaal bij het plaatje passen. De styling gebeurt voorafgaand aan de shoot op een plek waar hier goed de ruimte voor is. Het is altijd goed om de kledingkeuze van je modellen af te stemmen. Kies voor iets dat past bij het doel van de fotografie en waarmee je jouw doelgroep aanspreekt. Voorkom hierbij te drukke patronen of een kledingkleur die verdwijnt in de achtergrond van je foto's.

Fotoshoot klaarzetten

Het klaarzetten en het monteren van de fotografie-opstelling kan even duren. Voor het eindresultaat is het belangrijk dat dit aandachtig gebeurt. Door het maken van een aantal testfoto's kan de fotograaf de instellingen van het toestel bepalen. Zodra deze goed staan, kunnen we van start. Als je met modellen werkt kan het zijn dat zij even moeten wennen en hun draai moeten vinden. Gelukkig weet de fotograaf hen op hun gemak te stellen. Het is belangrijk dat de modellen ontspannen overkomen voor een natuurlijk fotoresultaat. De fotograaf betrekt jou door de gemaakte foto's te laten zien. Soms is het zelf zo dat je de foto's mee kunt bekijken op een computer of TV scherm in plaats van op de kleine display te kijken op je camera. Dit is vaak als er sprake is van één fotografie setting.

Actie

Tijdens het maken van de foto's denk en kijk jij mee. De fotograaf legt o.a. de sfeer op kantoor vast, foto's van jullie mensen die in te zetten zijn voor socialmedia. Tijdens de shoot wordt kritisch meegekeken: Is de achtergrond opgeruimd? Missen we nog iets? Want samen zie je altijd meer. De fotograaf houd rekening met eventuele reflecties en ander licht op de foto. Aan de hand van de fotografiebriefing gaat de fotograaf aan de slag. Ondertussen help jij de fotograaf met het instructies geven aan de rest van de aanwezige mensen. Ook is het handig dat de fotograaf hulp krijgt met het verhuizen naar de volgende foto-opstelling. Met veel verschillende mensen aanwezig kan het soms druk worden en soms vraagt de situatie je om te improviseren. Gelukkig heeft de fotograaf ook hier veel ervaring mee.

Aan het einde van de dag

Een lange fotoshootdag is vaak erg intensief maar geeft ook veel voldoening. Als de shoot klaar is en alle foto's zijn gemaakt, dan kun je dubbelchecken of alle foto's zijn geschoten. Samen ruimen jullie de ruimte op en pakken jullie alles weer in. De fotoshoot op locatie zit erop en het is tijd om naar huis te gaan. Als er nog geen afspraken zijn over de nabewerking van de foto's dan kun je die maken met de fotograaf. De fotograaf zal nog een tijdje bezig zijn met de nabewerking. Natuurlijk ben je heel benieuwd naar het eindresultaat, maar je nog heel even geduld.

Professionele fotoshoot prijzen

Je wilt een zakelijke fotoshoot laten maken. Maar wat kost een fotoshoot voor het bedrijf? De kosten van een fotoshoot liggen tussen de 1500 en 2500 euro. In deze prijs is inclusief de reiskosten, voorbereidingstijd en de tijd om de shoot na te bewerken. De prijzen voor een zakelijke fotoshoot kunnen erg uiteenlopen. De kosten zijn dus ook erg afhankelijk van de wensen. Wil je een kostenindicatie op maat? Neem dan contact met ons op.

< terug naar bedrijfsfotografie

Wilmar Boer

Een technische uitdaging om een creatief doel te bereiken. Daar doe je Wilmar een plezier mee.

Meer over WilmarMaak afspraak
.