BEDRIJFSFOTOGRAFIE

LinkedIn foto laten maken

Een LinkedIn profielfoto komt overeen met een zakelijke portretfoto. Een zakelijke portretfoto voor LinkedIn. De beste tips voor je profielfoto op een rij.

meer weten?

portretfotograaf wilmar boer
Wilmar Boer
Bedrijfsfotograaf & Vormgever

Een LinkedIn profielfoto komt overeen met een zakelijke portretfoto. Een zakelijke portretfoto voor LinkedIn dus. Jouw collega's maken en representeren jouw organisatie. Een nette LinkedIn profielfoto van je medewerker helpt met het creëeren van herkenbaarheid van jouw organisatie.

benieuwd naar tarieven?

inhoudsopgave

Portretfotografie voorbeelden

Gelukt!

Het document is beschikbaar via onderstaande button.
download pdf
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Goede Linkedin profielfoto

Met je LinkedIn profiel maak je vaak een eerste impressie bij andere mensen. Een belangrijk onderdeel dus van je bedrijfsfotografie. Wist je dat je LinkedIn profiel een van de eerste zoekresultaten is op het moment dat mensen jouw naam Googelen? Het is dus belangrijk dat jouw profiel de juiste weergave maakt van wie jij bent. Dit geldt ook voor je LinkedIn profielfoto. Ook dit icoontje draagt bij aan je digitale identiteit. Met een goede zakelijke portretfotografie laat je mensen zien met wie ze te maken hebben. Als professional is dit dus een mooie kans om jezelf te laten zien en een goede eerste indruk te maken. Natuurlijk zijn er geen heilige regels als het gaat om een profielfoto op LinkedIn. Maar wat zijn de ingrediënten voor een goed LinkedIn portret? Hieronder een paar tips om je op weg te helpen.

LinkedIn profielfoto tips

Wees jezelf

Misschien een open deur maar het is belangrijk dat jouw LinkedIn profiel en profielfoto een reflectie is van wie jij bent. Je hoeft je dus niet anders voor te doen dan mensen jou kennen. Dus draag je een bril? Laat hem vooral op. Dat geldt ook voor haar en kleding. Kleed je zoals hoe jij je naar het werk zou kleden. Dat is wel afhankelijk van de sector waarin je werkt. Belangrijk is dat je kleding draagt waar jij je comfortabel in voelt. Belangrijk is wel dat je jouw profielfoto up to date houd zodat het overeenkomt met hoe je er nu uit ziet.  Hoe zorg je ervoor dat jouw foto uitstraalt wie je bent en wat je uit wilt dragen? Kijk de camera in tijdens het maken van jouw LinkedIn Profielfoto. Zo zullen mensen jou het beste herkennen. De camera zou bovendien op ooghoogte moet zijn.

De juiste expressie

Een lachend gezicht zal sneller iemands aandacht trekken dan een neutraal gezicht. Als professional wil je er serieus maar ook benaderbaar uit zien. Met een sprekende glimlach is dat al snel gelukt. En let op: lachen kan natuurlijk ook met je ogen. De focus ligt op jouw gezicht. Voorkom dus achtergrond elementen die af kunnen leiden.

LinkedIn head-shot

Een LinkedIn profielfoto is slechts een klein rond icoontje. Zorg er dus voor dat je gezicht als middelpunt goed te zien is op je foto. Voor LinkedIn betekent dit dat je schouders tot het bovenste puntje van je hoofd in beeld is. Let er wel op dat je foto niet te close up wordt, waardoor je niet meer herkenbaar op de foto staat. Een handige regel om te checken of het goed gaat is dat 60% van het fotoframe gevuld zou moeten zijn met jouw gezicht en schouders. Liever geen teamfoto dus.

De juiste Belichting

Het beste licht voor jouw profielfoto is natuurlijk licht. Geen direct zonlicht dat soms te hard kan zijn. Een foto buiten maken kan dus goed op een bewolkte dag, in de schaduw of binnen op een plek met veel daglicht. Je kunt er ook voor kiezen om de foto te laten maken in een fotostudio waar de fotograaf de goede belichting in kan stellen.

Gebruik contrastkleuren

Gebruik een achtergrond die in contrast staat met jouzelf. Dit zodat jij in het middelpunt komt te staan. Draag je bijvoorbeeld zwart? Gebruik dan een lichte achtergrond. Wil je juist opvallen tussen alle andere verschillende LinkedIn profielen? Gebruik dan een een felle contrastkleur.

LinkedIn profielfoto laten maken

Wil jij een professionele LinkedIn profielfoto? Vraag of iemand jouw foto neemt. Dit kun je ook door een professionele fotograaf laten doen. Hij of zij heeft de juiste tools die nodig zijn voor het maken van jouw profielfoto. De fotograaf kan je ook instructies geven over wat goed staat en welke pose je aan kunt nemen. Met de nabewerking die de fotograaf doet kun jij een foto daarna gewoon uploaden. Vaak kun je een zakelijke portretfoto ook inzetten voor andere doeleinden.

Linkedin Profielfoto formaat

Het is belangrijk dat je kiest voor een foto van de juiste grootte. Ga voor een foto van een hoge resolutie. Als je foto groter is dan 8 mb is zal LinkedIn deze weigeren. Bij een te kleine foto zal je gezicht wazig worden. LinkedIn accepteert een foto van minstens 400x400 pixels en van maximaal 20.000x20.00 pixels. De beste resolutie voor je LinkedIn profielfoto is een foto van 12.00x12.00 pixels, zo blijft de foto scherp. Let er op dat een LinkedIn profielfoto in een cirkel vertoond wordt. Dit mag een PNG, JPG of GIF-bestand zijn.

< terug naar bedrijfsfotografie

Wilmar Boer

Een technische uitdaging om een creatief doel te bereiken. Daar doe je Wilmar een plezier mee.

Meer over WilmarMaak afspraak
.