studio

De kracht van persoonlijke video's in onboarding

meer weten ?

Martijn Godeke
Martijn Godeke
filmmaker
Onboarding nieuwe medewerkers

Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe collega's 'zacht' landen? En niet verzuipen in de hoeveelheid informatie in de eerste weken? Met persoonlijke tijd en aandacht. En natuurlijk met een sterke serie persoonlijke onboardingsvideo's.

De eerste weken bij een bedrijf, zijn altijd even spannend voor nieuwe medewerkers. Hoe bevalt je nieuwe werk? Hoe zijn de collega's, hoe gaan ze met elkaar om? En wat is de cultuur in het nieuwe bedrijf, wat wordt er van je verwacht? Daarnaast moet je natuurlijk allerlei praktische zaken leren en ontdekken. Als HR-manager kun je nieuwe medewerkers gewoon in het diepe gooien en afwachten wat er gebeurt, maar je wilt je mensen natuurlijk graag zo goed mogelijk laten landen en ze zo lang mogelijk behouden. Daarom is het verstandig om te werken aan een goed onboardingproces.

eerst pre-boarding, dan onboarding

In HR-land wordt onderscheid gemaakt tussen pre-boarding en onboarding. De pre-boarding begint (het woord zegt het al) voordat je nieuwe medewerker gestart is, de onboarding begint op de eerste werkdag. Werken op afstand zorgt ervoor dat pre-boarding en onboarding steeds meer digitaal wordt, omdat het nu eenmaal makkelijk is als nieuwe medewerkers zich online kunnen verdiepen in alle belangrijke processen en informatie. Het risico daarbij is dat deze onboarding als onpersoonlijk en afstandelijk wordt ervaren. Zeg nou zelf: wie wordt er warm van om op eigen houtje door een lange lijst documenten heen te scrollen of een anonieme en algemene e-learning te doorlopen? Dat kan veel leuker en persoonlijker.

echte mensenlijke aandacht in onboarding video's

Video is niet alleen een ideale manier om informatie te delen (video kijken krijgt steeds meer de voorkeur boven lezen), het is ook de beste manier om emotie, cultuur en sfeer over te brengen. Want hoe leg je de nuances van de bedrijfscultuur uit in een geschreven document? Een knipoog schrijf je niet, maar toon je wel in een video. Bovendien kan de kennismaking met collega's ook vorm krijgen in zo'n videoserie. Het contact met collega's is bijzonder belangrijk voor onze werktevredenheid en persoonlijke video's zorgen voor een vliegende start in de samenwerking. En niet onbelangrijk: video kan natuurlijk gemakkelijk terug- en vooruitgespoeld worden, zodat mensen op hun eigen tempo door de inhoud van de onboarding heen kunnen.

behouden is beter dan werven

Je investeert veel in het werven van nieuwe mensen, hoe zorg je er dan voor dat je deze nieuwe aanwinsten doorgroeien tot betrokken medewerkers die graag bij jou blijven werken? En wat kost het je organisatie als iedereen één op één ingewerkt moet worden, door elke keer weer een andere persoon die net zijn eigen interpretatie heeft van de processen en werkwijze in je bedrijf? Een serie onboardingvideo's helpt je om op de lange termijn te besparen op je onboardingproces en bovendien om informatie consistent, genuanceerd en persoonlijk door te geven. Onze Pitch Studio is de ideale plek om zo'n videoserie eenvoudig en snel op te nemen, helemaal in jouw huisstijl en met een uitstraling die past bij jouw organisatie.

Enkele voorbeeldsettings

De Pitch Studio is erg flexibel. Er zijn nogal wat opstellingen mogelijk. Onderstaand enkele voorbeeldscenes die we in de studio op kunnen bouwen.

scene schermdemo

Twee cameraregie

Laptopscherm delen

Lichte achtergrond

vraag offerte aan

scene op de bank

Drie cameraregie

Met gestylde inrichting

Grijze achtergrond

vraag offerte aan

scene op de stoel

Drie cameraregie

Met gestylde inrichting

Donkere achtergrond

vraag offerte aan

scene op wit

Drie cameraregie

Gestylde attributen

Achtergrond in wit of kleur

vraag offerte aan

scene aan tafel

Drie cameraregie

Met gestylde inrichting

Donkere achtergrond

vraag offerte aan

scene talkshow

Vijf cameraregie

Live interactie met publiek

Studio in huisstijlkleuren

vraag offerte aan

Wat is de pitch studio?

De Pitch Studio is een professionele videostudio in Amersfoort. Hier zijn we helemaal ingericht op het slim opnemen van uitlegvideo's voor trainers, marketeers & adviseurs. Compleet uitgerust met alles wat je nodig hebt. De juiste belichting, meerdere camerastandpunten, goede akoestiek en natuurlijk een autocue, zodat je je verhaal gemakkelijk in kunt spreken. Uiteraard verwerken wij uiteindelijk jouw opnames in een professionele eindmontage in jullie eigen huisstijlformat.

01

Een slim videoformat in huisstijl

We produceren voor jullie een professioneel videoformat in jullie huisstijl. We voegen in het format elementen toe zoals titelbalken, logo, huisstijlkleuren, en geanimeerde overgangen. Zo creëren we een herkenbaar format.

02

Online scripts voorbereiden

In een online portal bereiden we met elkaar de scripts voor. Tijdens het schrijven coachen we je met praktische tips en adviezen. Dit doen we samen met een klein netwerk van professionele Pitch Trainers.

03

tijd reserveren in de studio

Je boekt jouw afspraak online bij ons in de studio.

04

Je video opnemen met autocue

Zodra je binnenloopt, zijn we klaar om te draaien. Geen opbouwtijd dus, maar direct aan de slag. Als je wilt, spreek je je scripts in via de autocue. Op één ochtend spreek je zo een hele serie video's in. Hoeveel video’s red jij in een ochtend? 8? 12? 24?

05

Verspreiden maar

Na de opnames leveren we je video's op gemonteerd in het videoformat. Helemaal in je eigen huisstijl. Na het ontvangen van de video's kan het verspreiden beginnen. Onze tip? Druppeltjesgewijs.
UItlegfilms in onboardingproces

Wij werken aan heldere video's met:

Onboarding met film

tarieven

tussen de € 345,- en de € 975,- per video
Waar moet je nou aan denken voor het opnemen van professionele video's in de Pitch Studio? In de studio nemen we losse video's op, maar ook produceren we uitlegvideo's in serie. Onze tarieven liggen dus tussen de € 345,- en de € 975, per video. Vraag gerust een offerte op. Daarin hebben we onze tarieven helder uitgewerkt.
vraag offerte aan

Martijn Godeke

Precisie. Perfectie. Kwaliteit. Maar hij vergeet niet om ook te blijven genieten.

Meer over Martijnvraag offerte aan
filmmaker
.