SSL-certificaat: wat is het en hoe stel ik het in?

Wat is een SSL-certificaat?

SSL (Secure Sockets Layer) is een beveiligde verbinding naar je website. Het beveiligt de verbinding tussen jouw browser en de server. Als een SSL-certificaat actief is, wordt er een slotje getoond in de adresbalk van je browser. Ook kan je de beveiligde verbinding zien aan de HTTPS in de URL.

Welke soorten certificaten zijn er?

1. Single domain SSL certificaat
Het Single Domain SSL-certificaat kan voor 1 domeinnaam gebruikt worden.

2. Wildcard SSL certificaat
Bij een Wildcard SSL certificaat kan je alle subdomeinen op hetzelfde certificaat laten werken. Denk aan www.jouwwebsite.nl, login.jouwwebsite.nl, support.jouwwebsite.nl.

3. Extended Validation (EV) SSL certificaat
Het Extended Validation (EV) SSL certificaat herken je door de extra bedrijfsinformatie die je aan de URL toegevoegd ziet.

4. Multi domain SSL certificaat
Als je meerdere domeinen op 1 certificaat wilt valideren, dan gebruik je een Multi domain SSL certificaat. Denk aan www.jouwwebsite.nl en www.eenanderewebsite.nl.

Hoe laat ik een SSL Certificaat installeren?

Dat doen wij graag voor je. Stuur een e-mail naar support@beeldvoerders.nl