De Rich Text Editor van Webflow

Als je gaat bloggen, wil je teksten makkelijk op kunnen maken. Met de Rich Text Editor van Webflow maak je eenvoudig blogs met teksten, subkoppen, links, afbeeldingen, video's etc.

De Rich Text Editor van Webflow

Als je gaat bloggen, wil je teksten makkelijk op kunnen maken. Met de Rich Text Editor van Webflow maak je eenvoudig blogs met teksten, subkoppen, links, afbeeldingen, video's etc. In dit artikel vind je alle bewerkingen die de Rich Text Editor biedt.

Tekst opmaken

Als je een tekst selecteert, krijg je een pop-up met diverse kopstijlen (H1, H2, H3, H4, H5, H6) en opmaakmogelijkheden als links, bold en italic.

Tekst opmaken in Webflow
Tekst opmaken in Webflow

Tip is om gebruik te maken van de juiste hiërarchie. Dit 'scant' prettig voor de gebruiker en helpt Google om je pagina beter op waarde te schatten qua zoekwoordrelevantie. Lees hier meer over in SEO-vriendelijk schrijven in Wefblow.

Afbeeldingen toevoegen

De Rich Text Editor heeft naast de gewone tekstopmaakstijlen ook de mogelijkheid afbeeldingen in te voegen. Om dit toe te voegen ga je met je muis aan het eind van een paragraaf staan waar je een afbeelding in wilt voegen en geef je een enter. Het plusje wat er vervolgens verschijnt, klapt uit met diverse iconen.

Het toevoegen van een afbeelding
Toevoegen van een afbeelding

Selecteer via het afbeeldingsicoon de juiste afbeelding op je computer. Houd hierbij rekening met een resolutie van max. 1920px breed. Zie ook: Afbeeldingen optimaliseren voor Webflow.

Een afbeelding opmaken

Maak je afbeelding op door te klikken op de afbeelding. Je ziet dan de volgende opmaakmogelijkheden:

Opmaken van een afbeelding
Opmaken van een afbeelding

Valt je afbeelding binnen het tekstkader, pakt 'ie de volledige breedte, loopt je tekst om de afbeelding heen etc.

Een afbeelding optimaliseren

Over het optimaliseren van afbeeldingen voor Webflow schreven we dit artikel: Afbeeldingen optimaliseren voor Webflow

Video toevoegen

Een video voeg je toe op dezelfde manier als een afbeelding. Ga aan het eind van een paragraaf staan waar je een video in wilt voegen en geef een enter. Als je op het video-icoon klikt, kan je de link van vimeo of youtube invoegen.

Een video opmaken

Maak je video op door te klikken op de video. Je ziet dan de volgende opmaakmogelijkheden:

Valt je video binnen het tekstkader, pakt 'ie de volledige breedte, loopt 'ie tekst om de afbeelding heen etc.

Opsommingsstijlen

Een opsommingsstijl kan je invoegen door aan het eind van een paragraaf te gaan staan en een enter te geven. Via het plusje verschijnt een opsommingsstijl in bullet points of numerieke nummering.

.