Webflow: de introductie

Webflow is een Content Management Systeem (CMS). Met Webflow kan je op een verbluffend eenvoudige manier je website beheren.

Content Management met Webflow

Webflow is een Content Management Systeem (CMS). Met Webflow kan je op een verbluffend eenvoudige manier je website beheren. Bij de meeste CMS'en werk je in een aparte beheeromgeving. Bij Webflow niet. Je werkt gewoon direct in je website.

Inloggen in het CMS

Log in op het CMS door ?edit achter de URL van je website te plaatsen.
Bijvoorbeeld: www.beeldvoerders.nl?edit.
Heb je nog geen account? Vraag dan een account aan via support@beeldvoerders.nl.

Een kleine rondleiding

Om een indruk te krijgen van Webflow als CMS, hebben we in onderstaande video een korte rondleiding opgenomen.

Als je ingelogd bent in Webflow zie je de volgende tabbladen:

Tabbladen in Webflow

Webflow maakt onderscheid tussen statische content: pagina's en dynamische content: artikelen of collecties. Statische pagina's worden gebruikt voor pagina's die eenmalig voorkomen op je website. Bijvoorbeeld home, over ons, contact, algemene voorwaarden, privacyverklaring, etc. Dynamische pagina's worden gebruikt voor artikelen die regelmatig terugkeren. Bijvoorbeeld nieuwsberichten, blogartikelen, projecten, teamleden, etc.

Statische pagina's

Statische pagina's kan je bewerken door te klikken op het eerste tabblad: Pages. Je vindt hier alle pagina's van je website. Bewerk de inhoud van je pagina door eenvoudigweg aan te klikken wat je wilt wijzigen. Op deze manier kan je zelf je teksten wijzigen en opmaken, afbeeldingen uploaden en vervangen, links aanpassen, etc. Wil je meer weten over opmaakmogelijkheden, maak dan kennis met  de Rich Text Editor van Webflow. Naast de inhoud van de pagina, kan je ook algemene instellingen bewerken. Bijvoorbeeld óf en hoe de pagina zichtbaar wordt in Google (SEO) en hoe de pagina verschijnt op Social Media (Open Graph). Bekijk hier een korte video over het beheren van je pagina's in Webflow.

Collecties: dynamische artikelen

Het tweede tabblad bevat alle artikelen in collecties. Door collecties maakt Webflow het supergemakkelijk om te bloggen, regelmatig projecten te plaatsen en of nieuwsberichten te publiceren. De artikelen verschijnen vervolgens automatisch op de website onder het juiste kopje en zijn voor gebruikers rechtstreeks te lezen. Heb je de smaak eenmaal te pakken, dan plaats je zonder al teveel moeite blog na blog op je website. Bekijk hier een korte video over het beheren van je collecties in Webflow.

Formulieren

Het derde tabblad bevat alle inzendingen op je formulieren. Heb je meerdere formulieren, dan worden inzendingen per formulier bijgehouden. Het is mogelijk alle inzendingen gemakkelijk te exporteren naar Excel. Bekijk hier een korte video over formulieren op je Webflow website. Een specifiek aandachtspunt om je in te verdiepen bij formulieren is hoe je omgaat met privacy en verwerking van persoonsgegevens. Lees hier meer over toestemming vragen voor het verwerken van persoonsgegevens.

Meer weten over Webflow?

.