thema

Bloei door slimme videomarketing

Video is hot, maar je wordt er ook door overspoeld. Een goede videostrategie helpt jouw merk tot bloei te komen.

meer weten?

Daniël Sonneveld
Fotograaf, filmmaker

Videomarketing werkt. Je laat je gezicht zien, bindt je klanten aan je en brengt informatie op een heldere en aantrekkelijke manier over. Maar videomarketing is ook complex: Techniek, creativiteit, tijd en budget spelen allemaal een belangrijke rol. En in de meeste organisaties ontbreekt het aan minstens één (en waarschijnlijk meer) van deze ingrediënten.

strategie & slim werken

De kunst is om slim om te gaan met videomarketing. Staar je niet blind op wat er allemaal niet kan, maar focus op de mogelijkheden die je wel hebt. Maar voordat je kunt bedenken wat je wilt gaan doen, is het belangrijk om te ontdekken wat je zou moeten doen.

Slimme videomarketing draait om twee dingen: 1) De keuze voor de juiste soort films voor jouw doelstellingen, 2) Zoveel mogelijk waarde creëren uit de kostbare opnametijd.

de juiste soort films

Het is belangrijk om niet in het wilde weg films te (laten) produceren. Je moet weten waar je klanten en volgers behoefte aan hebben, om vervolgens met kwalitatief hoogwaardige content op die behoeften in te spelen. Een sterke videostrategie bouw je met het 3H-model van Google.

Van de interviews en sfeerbeelden die we opnemen, haalt een groot deel de uiteindelijke montage niet. Dat betekent echter niet dat de rest van het materiaal waardeloos is, integendeel.

de juiste werkwijze

Ten tweede is het belangrijk om slim om te gaan met kostbare opnametijd. Hoe je het ook wendt of keert, voor films is altijd opnametijd nodig (inclusief brainstorms vooraf, inhoudelijke en technische voorbereiding, reistijd, enzovoorts). Maar van de interviews en sfeerbeelden die we opnemen, haalt een groot deel de uiteindelijke montage niet. Een voorbeeld: Uit een gemiddeld interview van een half uur, blijft ongeveer 5 minuten bruikbaar verhaal over waarvan 30-60 seconden worden ingezet in een Hero-film. Dat betekent echter niet dat het overgebleven materiaal waardeloos is, integendeel. De slimme inzet van het 'restmateriaal' zorgt ervoor dat je maximaal rendement haalt uit alle filmproducties.

Een mooi voorbeeld van deze aanpak is de succesvolle campagne die we realiseerden voor scholengemeenschap Guido. Naast de Hero-film monteerden we ook langere versies van de interviews en van de beste quotes maakten we korte teasers die via social media advertenties konden worden verspreid. Op die manier maken we optimaal gebruik van al het waardevolle materiaal. Dat is slimme videomarketing.

wat anderen ook lazen

Voorbeelden bekijken?

bekijk klantcases

Bezoek een inspiratielunch

Lees meer

Maak een afspraak

Maak afspraak

met wie je te maken krijgt?

over ons team
Filmcampagnes Guido

Filmcampagnes Guido

Film
Leraren en leerlingen aan het woord over de school waar ze werken en leren: Dat kon wel eens een frisse blik opleveren.
Bekijk deze case
werken bij hso

werken bij hso

Werken bij
HSO kwam bij ons met een uitdaging: We hebben 100 nieuwe medewerkers nodig. Hoe helpt een filmcampagne ons om die mensen te werven?
Bekijk deze case
Filmcampagnes Guido
Filmcampagnes Guido
Film

Daniël Sonneveld

Creatief, zorgvuldig en zorgzaam, dat is Daniël. Voor zijn collega's maar zeker ook voor onze klanten.

Meer over Daniël
.