Werken bij

werken bij hso

HSO kwam bij ons met een uitdaging: We hebben 100 nieuwe medewerkers nodig. Hoe helpt een filmcampagne ons om die mensen te werven?

meer weten?

Daniël Sonneveld
Fotograaf, filmmaker

persoonlijk

In de war for talent wil HSO inzetten op een persoonlijke benadering: Je eigen mensen in beeld brengen en hen zelf laten vertellen waarom ze hebben gekozen voor HSO. Ons uitgangspunt werd: je wilt als HSO positief opvallen, potentiële collega's moeten een goed beeld krijgen van HSO als werkgever en je wilt het gevoel oproepen: wat een gave club mensen, daar wil ik bij horen. Plezier, afwisseling in het werk en collegialiteit zijn daarbij belangrijke elementen. Om die persoonlijke benadering goed uit de verf te laten komen, kozen we ervoor om de films op te nemen als vlogs: Recht in de camera, gefilmd door hun eigen medewerkers.

slimme videomarketing

In eerste instantie was het plan van HSO om twee films te maken: Een wervingsfilm en een corporate film. Slimme videomarketing draait echter (onder andere) om optimalisatie van de output uit kostbare opnametijd. Daarom hebben we samen besloten om, naast de hoofdfilm, te werken aan een serie korte films, die in verschillende fasen van het wervingsproces ingezet konden worden. De kortere films zijn bij uitstek geschikt om te delen op social media, de langere films kunnen op de vacaturepagina's getoond worden. Uit het materiaal voor de wervingsfilms, maakten we ook een corporate film die in verschillende landen ingezet kon worden.

HSO maakte met Beeldvoerders een employer branding movie. Het creatieve proces vlogen we gezamenlijk aan, wat ervoor zorgde dat het eindresultaat helemaal anders was dan we vooraf in gedachten hadden, maar wat ons betreft alleen maar beter. Beeldvoerders weet met beeld, montage en geluid en veel oog voor detail de juiste sfeer neer te zetten en het is prettig om te merken dat ze, net als wij, voor het beste eindresultaat gaan. De employer branding campagne was een succes! - Suzanne Schaapman, Contentmanager HSO Nederland

Door vroeg in het proces te brainstormen met een brede vertegenwoordiging van HSO, konden we bij de start van het project direct de juiste aanpak bepalen. Alle verschillende belangen werden meegenomen en alle neuzen stonden dezelfde kant op. Zo werkten we gedurende enkele maanden samen aan een sterke wervingscampagne waarmee we HSO hielpen om verder te groeien.

Voor werken bij hso maakten wij een mooie website.

Bekijk deze website live

Anderen lazen ook

No items found.

Daniël Sonneveld

Creatief, zorgvuldig en zorgzaam, dat is Daniël. Voor zijn collega's maar zeker ook voor onze klanten.

Meer over Daniël

stefan roorda

Snelheid, creativiteit en drive. Soms op het duizelingwekkende af. Maar altijd met een brede glimlach.

.