Film

Nieuwegeinse Raad

Raadsvergaderingen publiek beschikbaar maken via internet, daar mochten we de Nieuwegeinse Raad mee helpen.

meer weten?

Daniël Sonneveld
Fotograaf, filmmaker

crisis

Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. De vergaderingen van de Nieuwegeinse Raad waren altijd al publiek toegankelijk, maar daarvoor moesten bezoekers wel fysiek naar het stadhuis komen. Livestreaming van de vergaderingen is al lange tijd een wens, maar de ontwikkelingen kwamen in een stroomversnelling toen de spoedwet digitale besluitvorming werd aangenomen tijdens de coronacrisis. Vergaderingen moeten door middel van een live uitzending te volgen zijn voor het publiek. Los van de discussie over een permanente oplossing, moest er dus in ieder geval een noodoplossing komen

Zo helpen wij de Nieuwegeinse Raad om te voldoen aan de bijzondere eisen die in deze crisistijd aan haar gesteld worden.

digitaal vergaderen

Digitaal vergaderen met 40 mensen is natuurlijk al een hele uitdaging, laat staan om die vergaderingen ook nog live uit te zenden. De digitale vergadering wordt geregeld met behulp van Microsoft Teams, de uitzending wordt aangevuld met hoge kwaliteit beeld en geluid van de voorzitter, griffier en eventuele andere aanwezigen in de raadzaal. Tijdens de vergadering schakelen we tussen de aanwezigen in de raadzaal en de sprekers die via Teams met elkaar in gesprek zijn.

We hebben de eerste avond gehad. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van het werk, prachtige beelden en uitstekende regie op de streaming. Als we deze kwaliteit de eerste avond al halen, belooft dat nog wat voor de komende weken.
Jan Karens, Griffier gemeente Nieuwegein

Dankzij ijzeren discipline van de Raadsleden en de voorzitter, verlopen de vergaderingen gestructureerd en vlot. Voor optimale transparantie worden de vergaderingen gelijktijdig uitgezonden op YouTube en op Facebook, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om de vergaderingen te volgen. Zo helpen wij de Nieuwegeinse Raad om te voldoen aan de bijzondere eisen die in deze crisistijd aan haar gesteld worden.

in het nieuws

Onze aanpak voor gemeente Nieuwegein bleef niet onopgemerkt. Bij de eerste raadsvergadering kwam Caroline Geijsman van RTV Utrecht langs om een artikel te maken over deze manier van vergaderen. Het live uitzenden van vergaderingen is al jaren een heet hangijzer in de gemeente (in verband met de benodigde investeringen).Volgens de burgemeester kan er van de nu opgedane ervaring al veel geleerd worden voor de toekomst, waarin live-uitzendingen van de vergaderingen ongetwijfeld een belangrijke rol zullen blijven spelen.

Voor Nieuwegeinse Raad maakten wij een mooie website.

Bekijk deze website live

Anderen lazen ook

No items found.

Daniël Sonneveld

Creatief, zorgvuldig en zorgzaam, dat is Daniël. Voor zijn collega's maar zeker ook voor onze klanten.

Meer over Daniël

stefan roorda

Snelheid, creativiteit en drive. Soms op het duizelingwekkende af. Maar altijd met een brede glimlach.

.