Film

DYKA

Het is eigenlijk heel eenvoudig: de samenwerking tussen DYKA en Visser & Smit Hanab aan het project Hollandse Kust Zuid, dat is gewoon een goed verhaal. Aan ons de taak om dat verhaal te vertellen in fotografie en film.

meer weten?

Martijn Godeke
filmmaker

hollandse kust zuid

Op Maasvlakte 2 wordt gewerkt aan een bijzonder project: de verbinding tussen een windmolenpark op zee en twee grondstations op het land. Hiervoor moeten elektriciteitskabels onder de bodem van een kanaal door getrokken worden. Die kabels lopen door een stalen tunnelbuis, maar binnen die buis moeten ze natuurlijk ook beschermd worden. Dat was een uitdaging die DYKA graag aanging.

hoge eisen

De inzet is hoog: je kunt natuurlijk niet zomaar de eerste de beste kunststof buis gebruiken om kabels te beschermen die de komende (tientallen) jaren onder een kanaal moeten blijven liggen. De operatie om de kabels onder het kanaal door te trekken is enorm, je kunt het risico niet nemen dat er aan één van die buizen iets kapotgaat. De buizen moeten bestand zijn tegen een piektemperatuur van 70 graden, ze moeten gemaakt zijn van hoogwaardig PE en ze beschermen 380kV kabels die cruciaal zijn voor onze stroomvoorziening. Bovendien moest er meegedacht worden in de logistiek, materialen moesten just-in-time geleverd worden zodat elke keer precies de juiste hoeveelheid te verwerken materiaal beschikbaar was op de projectlocatie. DYKA bleek de juiste partner te zijn voor uitvoerder Visser & Smit Hanab.

Interviews, sfeerbeelden, dronebeelden, fotografie: een mooie en veelzijdige uitdaging.

inhoud, vorm, verhaal en techniek

De locatie, de omgeving en de omstandigheden maakten dit een bijzonder project voor ons. Interviews, sfeerbeelden, dronebeelden, fotografie: een mooie en veelzijdige uitdaging. Daar houden we van. De sfeer moest stoer maar professioneel zijn en de belangrijkste kenmerken van het project moesten goed aan bod komen in de interviews. Zo houden we ons bezig met inhoud, vorm, verhaal en techniek. Een uitdagende opdracht, maar wel één van de mooiste uitdagingen van de afgelopen tijd. Werk dat bij ons past.

voor de liefhebbers

De kleuren van een mooie zonsondergang komen op een film toch altijd minder mooi over dan in het echt. Daarom brengen wij die kleuren graag wat meer tot leven in de postproductie van onze films. Onderstaand zie je een voorbeeld van hoe we dat proces van kleurcorrectie (of colorgrading) toepassen in deze film.

Voor DYKA maakten wij een mooie website.

Bekijk deze website live

Anderen lazen ook

Martijn Godeke

Precisie. Perfectie. Kwaliteit. Maar hij vergeet niet om ook te blijven genieten.

Meer over Martijn

stefan roorda

Snelheid, creativiteit en drive. Soms op het duizelingwekkende af. Maar altijd met een brede glimlach.

.